Certifikat kvalitete CHARM SILVER nakita

Već ste upoznati s time da su svi modeli Charm Silver srebrnog nakita ponosni vlasnici oznake 925/1000, što je garancija kvalitete i čistoće srebra. Neki modeli nakita nemaju vidljiv državni žig i to često zbunjuje ljubitelje nakita. Naime, radi se o nakitu lakšem od tri grama koji ima kvalitetu 925/1000, što je vidljivo po oznaci 925, koju nosi sav Charm Silver nakit, no državni žig se ne stavlja na takav nakit jer bi se mogao oštetiti. Kako god, Charm Silver garantira kvalitetu i takvog srebrnog nakita.

Važno je napomenuti da se za proizvodnju srebrnog nakita koristi minimalno 92.5% čistog srebra i maksimalno 7.5% drugih legura koje srebru daju čvrstoću. Iako je riječ o srebru kvalitete 925/1000, zbog svog sastava, sav srebrni nakit je sklon oksidiranju, što je normalna pojava koja može biti različitog intenziteta i učestalosti, ovisno o kiselosti kože (pH) osobe koja ga nosi.

Kako bi se pojava oksidacije ublažila i svela na minimum, donosimo vam nekoliko sjajnih savjeta za čuvanje i održavanje vašeg srebrnog nakita.

PREPORUKE ZA NOŠENJE I ČUVANJE SREBRNOG NAKITA!

Srebrni nakit nemojte čuvati u prostorijama s velikim prisustvom vlage (kupaonice i sl.) te u kutijicama s drugom vrstom nakita (npr. zlato, bižuterija i sl.). Preporuča se skidanje nakita prije kupanja, osobito u bazenima s termalnom ili visoko kloriranom vodom jer će se pojačati intenzitet oksidacije. Kozmetika, lakovi za kosu, parfemi i losioni mogu sadržavati kemikalije koje mogu oštetiti Vaš nakit, stoga je potrebno da se preparati osuše na koži prije stavljanja nakita. Srebrni nakit osjetljiv je zbog načina izrade te ga je poželjno skinuti prije pranja ruku, tuširanja ili kupanja. Preporuča se skinuti nakit prije spavanja, osobito ogrlice u obliku “sajlica“ kako ne bi došlo do neželjenih lomova. Za čišćenje nakita koristite suhu, mekanu tkaninu. Nikad ne čistite sredstvima za čišćenje i vodom.  Molimo Vas da sami ne pokušavate popravljati ili lijepiti nakit kako ga ne biste još više oštetili.

Certifikat kvalitete CHARM SILVER nakita

Kupac ima pravo na zamjenu nakita koji je kupljen na prodajnom mjestu u roku 7 dana od dana kupnje, ukoliko nakit nije nošen i nema nikakvih materijalnih nedostataka ili lomova. Novac se ne vraća za takve artikle nakita.
Također, kupac ima pravo na zamjenu i povrat novca za nakit kupljen putem web shopa u roku od 14 dana od dana kupnje.
Ukoliko ste pravilno koristili nakit, a došlo je do greške ili loma nakita, sve popravke obavljamo potpuno besplatno uz predočenje pripadajućeg računa ili certifikata kvalitete u roku od 6 mjeseci od dana kupnje nakita. Nakon 6 mjeseci od kupnje nakita, popravak nakita je moguć uz nadoplatu.

U slučaju da ste nakit dobili na poklon ili nemate pripadajući račun, zamjene ili reklamacije uvažavamo i uz predočenje pravilno ispunjenog certifikata kvalitete.

Napominjemo da kupac snosi trošak poštarine za slanje nakita na popravak/zamjenu te trošak dostave za slanje popravljenog/zamjenskog nakita natrag na adresu (4€).

Nakit koji dodatno graviramo smatra se personaliziranim nakitom te ga nije moguće zamijeniti ili vratiti. Prstenju koje graviramo nije moguće naknadno mijenjati veličinu.

Cjenik popravaka CHARM SILVER nakita:

SREBRNI NAKIT:

1. POPRAVAK (LOTANJE) LANČIĆA, OGRLICA ILI NARUKVICA – 8€ (60,28kn)/KOM
2. POPRAVAK (LOTANJE) PRSTENA – 8€ (60,28kn)/KOM
3. POPRAVAK, UGRADNJA CIRKONA DO 2,95mm – 5€ (37,67kn)/KOM
4. POPRAVAK, UGRADNJA CIRKONA OD 3mm DO 6mm – 10€ (75,35kn)/KOM
5. USLUGA PRODUŽETKA OGRLICE ILI NARUKVICE S EKSTENZIJOM DO 5cm – 6€ (45,21kn)/KOM
6. ZAMJENA FEDERA NA NAUŠNICI – 8€ (60,28kn)/KOM

POZLATA (žuto, rozo, rodiniranje) I POLIRANJE NAKITA:

1. ARTIKLI DO 65€ (489,74kn) REDOVNE CIJENE – 8€ (60,28kn)/KOM
2. ARTIKLI OD 65,01€(489,82kn) DO 130,00€(979,49kn) REDOVNE CIJENE – 15€(113,02kn)/KOM
3. ARTIKLI IZNAD 130,01€ (979,56kn) REDOVNE CIJENE – CIJENA JE NA UPIT (OVISI O MODELU
NAKITA)

Istaknute cijene su sa uračunatim PDV-om.

Popravke srebrnog nakita vršimo isključivo na artiklima koji su kupljeni kod na uz OBAVEZNO predočenje računa ili “certifikata kvalitete” koji je izdan uz kupljeni artikl.

Tečaj konverzije 1€ = 7,5345kn

Za ostale usluge popravaka koje nisu navedene cijena se određuje po dogovoru.
Ovaj izmjenjeni cjenik se primjenjuje od 01.01.2023. pa sve do opoziva ili izmjene.

U Zagrebu 01.01.2023.

SILVER FOR YOU d.o.o.