Kvalitetan srebrni nakit s imenima

Personalizirani nakit s imenom je jedan od najomiljenijih načina da izrazite svoju jedinstvenost i stil. Kombinacija srebra i personalizacije imenom nakit čini posebnim i osobnijim. Međutim, kada kupujete ili izrađujete srebrni nakit s imenom, važno je uzeti u obzir kvalitetu kako biste osigurali da vaša investicija bude trajna i da vam donese dugotrajno zadovoljstvo.

U ovom blogu istražit ćemo faktore koji utječu na kvalitetu srebrnog nakita s imenom. Objasnit ćemo različite oznake srebra, vrste premaza koji se koriste za zaštitu nakita, kao i druge važne aspekte poput izrade i postupaka koji doprinose kvaliteti srebrnog nakita s imenom. Saznat ćete kako odabrati visokokvalitetan srebrni nakit s imenom koji će trajati i izgledati besprijekorno tijekom vremena. Nadalje, istražit ćemo prednosti personaliziranog nakita s imenom i načine na koje ga možete prilagoditi vlastitom ukusu i stilu. Otkrit ćemo nekoliko popularnih tehnika izrade personaliziranog srebrnog nakita, kao i savjete za odabir dizajna koji će odražavati vašu jedinstvenost i osobnost.

Budite sigurni da ćete, uz savjete koje vam donosimo, stvoriti ili pronaći kvalitetan personaliziran srebrni nakit s imenom koji će vam donijeti radost i zadovoljstvo tijekom godina. Uživajte u ovom jedinstvenom načinu izražavanja vaše individualnosti i stvaranju uspomena koje će trajati cijelog života.

personalized silver gold plated jewelry on woman on pink background

Kako prepoznati kvalitetan komad srebrnog nakita?

Kad govorimo o kvaliteti srebrnog nakita, važno je znati prepoznati čistoću srebra od kojeg nakit izrađen. Ona je istaknuta oznakom fineness ili čistoća. Uz oznaku čistoće, također se često koristi brojčana vrijednost koja označava postotak srebra u materijalu.

Oznaka 999

Oznaka "999" predstavlja najvišu čistoću srebra. Srebrni predmet, koji nosi oznaku 999, napravljen je od 99,9 % čistog srebra. Ova razina čistoće je često karakteristična za investicijsko srebro, kao što su srebrne poluge ili novčići.

Oznaka 925

Oznaka "925" označava srebrni predmet koji sadrži 92,5 % čistog srebra. Preostalih 7,5 % čini drugi metal, obično bakar. Ova razina čistoće je vrlo česta kod srebrnog nakita i srebrnog pribora. Također se naziva i "sterling srebro".

Oznaka 900

Oznaka "900" označava da srebrni predmet ili materijal sadrži 90 % čistog srebra. Ostalih 10% obično su legure drugih metala.

Oznaka 800

Srebrni predmet ili materijal koji nosi oznaku "800" sadrži 80 % čistog srebra, dok su preostalih 20 % materijala od kojeg je nakit načinjen legure drugih metala.

Ako tražite kvalitetan komad srebrnog nakita, trebali biste na komadu nakita tražiti oznaku "925" koja označava pojam "Sterling Silver" ili "čisto srebro". Sterling srebro je široko prihvaćen standard za kvalitetan srebrni nakit. Charm Silver za izradu nakita koristi srebro kvalitete "925". Ova razina čistoće je dovoljno visoka da se osigura da je nakit izdržljiv, a istovremeno zadržava ljepotu i sjaj srebra. Također, takav nakit je manje podložan oksidaciji i tamnjenju u usporedbi s nižim razinama čistoće. Kada kupujete srebrni nakit, uvijek provjerite prisutnost oznake "925" kako biste bili sigurni da kupujete kvalitetan proizvod. Ova oznaka obično se nalazi na unutarnjoj strani prstena, naušnica, ogrlice ili drugih komada nakita. Također je dobra ideja kupovati od pouzdanih prodavača ili trgovina kako biste osigurali autentičnost i kvalitetu srebrnog nakita koji kupujete.

quality silver bracelets on woman hand

Kvalitetan Charm Silver nakit 

Svi modeli Charm Silver srebrnog nakita ponosni su vlasnici oznake 925/1000, garancije kvalitete i čistoće srebra. Za proizvodnju srebrnog nakita koristi se minimalno 92.5% čistog srebra, a maksimalno 7.5% drugih legura koje srebru daju čvrstoću.

Državni zavod za mjeriteljstvo Republike Hrvatske također garantira da Charm Silver srebrni nakit ima kvalitetu srebra 925. To možete prepoznati uz državni žig u obliku male vage na Charm Silver nakitu. No, pojedini modeli nakita nemaju državni žig. Zašto? Radi se o nakitu lakšem od 3 grama koji ima kvalitetu 925/1000, ali na koji državni žig po zakonu ne mora biti stavljen jer je težina nakita premala te bi se nakit uslijed stavljanja žiga mogao deformirati i slomiti.
 

Tehnike izrade personaliziranog nakita s imenom

U svijetu izrade nakita, postoji niz tehnika koje majstori koriste kako bi pretvorili sirovi materijal u predivan komad personaliziranog nakita. Graviranje, izrezivanje, umetanje perlica, rezanje slova i ljepljenje samo su neke od tehnika koje se koriste u izradi personaliziranog nakita s imenom.

Graviranje

Graviranje je česta tehnika koja se koristi za personalizaciju srebrnog nakita s imenom. Majstor koristi alate poput klinastih dlijeta ili gravirnih igala kako bi pažljivo urezao imena na površinu srebrnog nakita. Graviranje može biti ručno ili strojno, ovisno o složenosti dizajna i preferencijama.

Ručno graviranje uključuje upotrebu alata koji se ručno kontroliraju, poput klinastih dlijeta ili gravirnih igala.
Strojno graviranje koristi električne gravere ili laserske rezače koji omogućuju preciznije i brže rezultate.Ono omogućuje razne dizajne i stilove, od jednostavnih slova i inicijala do složenih uzoraka i detaljnih slika.

Majstor može koristiti različite tehnike, poput ravne gravure, duboke gravure, rezbarije ili kombinacije više stilova kako bi postigao željeni izgled. Ako ste zaljubljenik ili zaljubljenica u personaliziran nakit s imenom za čiju se izradu koristi gravura, na našem web shopu možete pronaći veliki izbor ogrlica i privjesaka za lančiće izrađenih upravo ovom tehnikom.

Izrezivanje

Izrezivanje je tehnika koja se koristi za oblikovanje srebrnog nakita s imenom. Majstor koristi pile za metal, ručne pile ili laserski rezač kako bi pažljivo izrezao slova i oblikovao imena na srebrnom komadu. Ova tehnika zahtijeva preciznost i vještinu u rukovanju alatima. 

Rezanje omogućuje veliku kreativnost u dizajniranju personaliziranog nakita. Majstor može eksperimentirati s različitim oblicima, teksturama i slojevima kako bi stvorio jedinstven i privlačan komad. Dodavanje izrezanih detalja, ili rez pločice s gravurom, može transformirati običan komad nakita u umjetničko djelo.

Provjerite bogatu Charm Silver personaliziranog nakita s imenom i sa slovima. Izrada i isporuka isporuka nakita s imenima je u roku deset radnih dana od dana narudžbe.

Umetanje perlica

Umetanje perlica je tehnika kojom se srebrni nakit personalizira s imenom uz pomoć malih perlica. Majstor pažljivo naniže perlice na tanku žicu ili nit i oblikuje imena. Umetanje perlica omogućuje stvaranje detaljnih i jedinstvenih dizajna s imenima.

Ljepljenje slova

Ljepljenje je tehnika koja se koristi za pričvršćivanje individualnih slova s imenom na površinu srebrnog nakita. Koriste se posebna ljepila koja su prikladna za metal kako bi sigurno pričvrstio slova s imenom. Ova tehnika omogućuje različite stilove i fontove za personalizaciju.

Kombinacija tehnika

Majstor može kombinirati različite tehnike, poput graviranja i izrezivanja, kako bi stvorio složenije personalizirane dizajne s imenima na srebrnom nakitu. Kombinacija tehnika omogućuje veću kreativnost i pruža više mogućnosti za personalizaciju.

Ako vas privlači ovakav stil nakita s imenom, na Charm Silver web shopu možete pronaći personalizirane ogrlice i narukvice sa srebrnim pločicama u čijoj se izradi provode i gravura i izrezivanje.

Odabirom odgovarajuće tehnike možete postići različite efekte i stilove personaliziranog nakita. Graviranje nudi eleganciju i preciznost, dok izrezivanje omogućuje stvaranje složenih i detaljnih oblika. Umetanje perlica dodaje teksturu i boju, dok rezanje slova pruža jasnoću i izražajnost. Ljepljenje slova omogućuje raznolikost u dizajnu i eksperimentiranje s fontovima i stilovima.

Važno je istaknuti da su tehnike izrade personaliziranog nakita zahtjevne i zahtijevaju vještinu i stručnost. Stoga je važno surađivati s iskusnim majstorom koji će vam pomoći u odabiru najprikladnije tehnike i materijala za vaš dizajn. Ako ste već odlučili da je ponuda Charm Silver personaliziranih ogrlica osvojila vaš ukus, možete biti sigurni da će vaš personalizirani nakit biti izrađen s pažnjom i preciznošću. U Charm Silver poslovnici uvijek se možete posavjetovati sa stručnjakom, no, ne brinite, na vašem smo raspolaganju i za savjetovanje putem istoimene Facebook stranice ako ste se odlučili za online narudžbu.
 

personalized silver necklace with name

Održavanje personaliziranog nakita

Održavanje personaliziranog nakita ovisi o tehnici izrade i materijalu koji se koristi za izradu. Donosimo vam nekoliko općih smjernica za pravilno održavanje personaliziranog nakita izrađenog gravurom, izrezivanjem i umetanjem perlica.

Odrzavanje graviranog nakita

 • Srebrni nakit s gravurom može se čistiti mekom krpom ili spužvicom natopljenom blagim sapunom i toplom vodom. Pažljivo obrišite gravirane dijelove i izbjegavajte snažno trljanje kako biste spriječili oštećenje gravure.
 • Izbjegavajte korištenje abrazivnih sredstava za čišćenje ili četki s tvrdim vlaknima jer se njima može izgrepsti površina graviranog nakita.
 • Nakon čišćenja, temeljito isperite nakit i osušite ga mekom krpom kako biste uklonili vodu i spriječili stvaranje mrlja.

Održavanje rezanog nakita 

 • Održavanje izrezanog nakita također uključuje nježno čišćenje blagim sapunom i toplom vodom. Koristite meku četkicu (poput četkice za zube s mekanim vlaknima) ili spužvicu kako biste pažljivo očistili izrezane dijelove.
 • Izbjegavajte korištenje čvrstih predmeta ili oštrih alata koji mogu ogrepsti ili oštetiti izrezane detalje.
 • Isperite nakit pod mlazom čiste vode i osušite ga mekom krpom kako biste spriječili stvaranje mrlja koje obično nastaju od vode.

Održavanje nakita s perlama

 • Ako vaš personalizirani nakit sadrži perle, važno je izbjegavati kontakt s kemikalijama, parfemima ili sredstvima za čišćenje, koji bi moglo oštetiti perle.
 • Perle možete čistiti mekom krpom ili spužvicom natopljenom blagim sapunom i vodom. Nježno obrišite perle i osušite ih mekom krpom kako biste uklonili višak vlage.
 • Važno je napomenuti da je svaki komad nakita jedinstven i može zahtijevati posebnu njegu ovisno o dizajnu, tehnikama izrade i upotrijebljenim materijalima. Prilikom čišćenja uvijek se koristite uputama koje dolaze s vašim personaliziranim nakitom.

Više o održavanju nakita i sprječavanju nastanka oštećenja pročitajte u našem blogu Što znači kvaliteta srebra – 925 srebro – održavanje.

Zaključak

Personalizirani nakit s imenima predstavlja iznimno dragocjen i sentimentalni komad koji nosi posebno značenje za nositelja. Tehnike izrade ovog nakita, poput graviranja i izrezivanja, omogućuju stvaranje jedinstvenih i personaliziranih komada koji ističu individualnost i stil.

Graviranje omogućuje precizno urezivanje imena, inicijala ili posebnih poruka na površini srebrnog nakita. Ova tehnika pruža trajnost i eleganciju te omogućuje nositelju da uvijek nosi blisku osobu ili poseban trenutak sa sobom. S druge strane, izrezivanje daje mogućnost stvaranja složenih i detaljnih oblika na nakitu. Kroz izrezane detalje, ime ili inicijali mogu biti kreativno integrirani u dizajn, stvarajući jedinstveni komad koji privlači poglede.

Važno je održavati personalizirani srebrni nakit s imenima kako bi zadržao svoj sjaj i ljepotu. Redovito čišćenje mekom krpom i izbjegavanje kontakta s kemikalijama pomoći će u očuvanju izgleda graviranih ili izrezanih detalja.

Personalizirani srebrni nakit s imenima ima posebno značenje i vrijednost za nositelja. Bilo da je to poklon voljenoj osobi ili komad koji se nosi kao podsjetnik na nešto posebno, ovaj nakit predstavlja osobnu priču i simbolizira posebnu vezu s drugom osobom, događajem ili sa samim sobom.

Ako vas je ovaj blog potaknuo na razmišljanje i dao vam ideju za savršen poklon vama značajnoj osobi, trk na naš web shop gdje ćete odabrati kvalitetan srebrni nakit s imenom – vašim, kao podsjetnik i uspomena na vas, ili njenim. Osim putem web shopa, nakit s imenima možete naručiti i putem inboxa Facebook stranice Charm Silver ili ga osobno naručiti na najbližem Charm Silver prodajnom mjestu.

Povezani proizvodi

Names&InitialsNames&Initials
Name-Me-srebrna-ogrlica_Charm-SilverName-Me-srebrna-ogrlica_Charm-Silver-1Name-Me-srebrna-ogrlica_Charm-Silver-2
Names&InitialsNames&Initials
Love-this-Name-narukvica-s-imenom_Charm-Silver

LOVE THIS NAME narukvica s imenom

26,00
 • Srebrna
 • Zlatna
 • Roza
Names&InitialsNames&Initials
Wear-a-Name-srebrna-ogrlica_Charm-Silver

WEAR A NAME srebrna ogrlica

39,00
 • Srebrna
 • Roza
 • Zlatna
Names&InitialsNames&Initials
Name-and-Name-Under-srebrna-ogrlica_Charm-Silver-1Name-and-Name-Under-srebrna-ogrlica_Charm-Silver
Names&InitialsNames&Initials
Name-Me-srebrna-ogrlica-s-pozlatom_Charm-SilverName-Me-srebrna-ogrlica-s-pozlatom_Charm-Silver-1
Names&InitialsNames&Initials
Wear-a-Name-srebrna-ogrlica-s-rozom-pozlatom_Charm-SilverWear-a-Name-srebrna-ogrlica-s-rozom-pozlatom_Charm-Silver-1
Names&InitialsNames&Initials
Wear-a-Name-srebrna-ogrlica-s-pozlatom_Charm-Silver
Names&InitialsNames&Initials
Names-srebrna-ogrlica_Charm-SilverNames-srebrna-ogrlica_Charm-Silver-1

NAMES srebrna ogrlica

50,00
 • Srebrna
Names&InitialsNames&Initials
Names-srebrna-ogrlica-s-pozlatom_Charm-SilverNames-srebrna-ogrlica-s-pozlatom_Charm-Silver-1Names-srebrna-ogrlica-s-pozlatom_Charm-Silver-2
Names&InitialsNames&Initials
Names-srebrna-ogrlica-s-pozlatom_Charm-SilverNames-srebrna-ogrlica-s-pozlatom_Charm-Silver-1
Names&InitialsNames&Initials
Name-Bar-Flat-With-Heart-srebrna-ogrlica_Charm-SilverName-Bar-Flat-With-Heart-srebrna-ogrlica_Charm-Silver-1Name-Bar-Flat-With-Heart-srebrna-ogrlica_Charm-Silver-2
Names&InitialsNames&Initials
Names-Love-srebrna-ogrlica_Charm-SilverNames-Love-srebrna-ogrlica_Charm-Silver-1Names-Love-srebrna-ogrlica_Charm-Silver-2Names-Love-srebrna-ogrlica_Charm-Silver-3NAMES LOVE srebrna ogrlica s imenima

NAMES LOVE srebrna ogrlica s imenima

64,00
 • Srebrna
 • Zlatna
 • Roza
Names&InitialsNames&Initials
Name-Bar-Handwritten-srebrna-ogrlica_Charm-SilverName-Bar-Handwritten-srebrna-ogrlica_Charm-Silver-1Name-Bar-Handwritten-srebrna-ogrlica_Charm-Silver-2Name-Bar-Handwritten-srebrna-ogrlica_Charm-Silver-3

NAME BAR HANDWRITTEN srebrna ogrlica

46,00
 • Srebrna
 • Zlatna
 • Roza
Names&InitialsNames&Initials
Name-Bar-Handwritten_With-Heart-srebrna-ogrlica_Charm-SilverName-Bar-Handwritten_With-Heart-srebrna-ogrlica_Charm-Silver-1Name-Bar-Handwritten_With-Heart-srebrna-ogrlica_Charm-Silver-2
Names&InitialsNames&Initials
Name-Bar-Flat-srebrna-ogrlica_Charm-SilverName-Bar-Flat-srebrna-ogrlica_Charm-Silver-1Name-Bar-Flat-srebrna-ogrlica_Charm-Silver-2NAME BAR FLAT srebrna ogrlica

NAME BAR FLAT srebrna ogrlica

46,00
 • Srebrna
 • Zlatna
 • Roza
Names&InitialsNames&Initials
NAMES INFINITY srebrna ogrlicaNAMES INFINITY srebrna ogrlicaNAMES INFINITY srebrna ogrlica

NAMES INFINITY srebrna ogrlica

64,00
 • Srebrna
 • Zlatna
 • Roza
Names&InitialsNames&Initials
NAME ME srebrna ogrlicaName-Me-srebrna-ogrlica_Charm-SilverName-Me-srebrna-ogrlica_Charm-Silver-1Name-Me-srebrna-ogrlica_Charm-Silver-2Name-Me-srebrna-ogrlica-s-pozlatom_Charm-SilverName-Me-srebrna-ogrlica-s-pozlatom_Charm-Silver-1Name-Me-srebrna-ogrlica-s-rozom-pozlatom_Charm-Silver

NAME ME srebrna ogrlica

35,00 €
 • Srebrna
 • Zlatna
 • Roza
Names&InitialsNames&Initials
Names-srebrna-ogrlica_Charm-SilverNames-srebrna-ogrlica_Charm-Silver-1Names-srebrna-ogrlica-s-pozlatom_Charm-SilverNames-srebrna-ogrlica-s-pozlatom_Charm-Silver-1Names-srebrna-ogrlica-s-pozlatom_Charm-Silver-2Names-srebrna-ogrlica-s-pozlatom_Charm-SilverNames-srebrna-ogrlica-s-pozlatom_Charm-Silver-1

NAMES srebrna ogrlica

50,00 €
 • Srebrna
 • Zlatna
 • Roza
Names&InitialsNames&Initials
Wear-a-Name-srebrna-ogrlica_Charm-SilverWear-a-Name-srebrna-ogrlica-s-rozom-pozlatom_Charm-SilverWear-a-Name-srebrna-ogrlica-s-rozom-pozlatom_Charm-Silver-1Wear-a-Name-srebrna-ogrlica-s-pozlatom_Charm-Silver

WEAR A NAME srebrna ogrlica

39,00 €
 • Srebrna
 • Roza
 • Zlatna